Šolsko leto 2019 / 2020
Ciljna skupina
Osrednja tema
- Demokracija (2)
- Materni jezik (3)
- Migracije in begunci (2)
- Okolje (3)
- Priložnosti za mlade (3)
- Solidarnost (2)
- Trajnostni način življenja (18)
- Vrednote in stališča (5)
- Zdrav način življenja (1)
- Šport (1)
Način povezovanja
8 projektov
6. UNESCO ASPnet tek mladih
Osrednja tema: Šport
Nosilec: Gimnazija Ptuj
UNESCO ASPnet tek je povezovanje v mreži in izven nje in ima značaj druženja in sodelovanja. Zasnovan je na vseh 4 stebrih izobraževanja: naučiti se zdravo živeti, razvijati svoje potenciale in sodelovati z drugimi.
Branje - moje sanje
Osrednja tema: Okolje
Nosilec: Osnovna šola Franja Goloba Prevalje
V letošnjem projektu bi želeli, da učenci razmišljajo o podnebnih spremembah.
Menjaj branje in sanje
Osrednja tema: Materni jezik
Nosilec: Gimnazija Ledina
Projekt poteka kot organizirana izmenjava knjig, opremljenih s posvetili, z mislimi ali s citati.
Moja stran Mojstrane
Osrednja tema: Okolje
Nosilec: Osnovna šola 16. decembra Mojstrana
Prijavljeni učenci na poti po Mojstrani spoznajo kulturne in naravne znamenitosti kraja, ki jih popestrimo z anekdotami.
Obudimo pisanje pisem
Osrednja tema: Materni jezik
Nosilec: Osnovna šola Zreče
Projekt se navezuje na vsebine slovenščine, glavni cilj projekta pa je na zabaven način prispevati k izboljšanju pismenosti.
Platforma raznolikosti
Osrednja tema: Materni jezik
Nosilec: Osnovna šola Fokovci
Ker smo v času hitrega razvoja IKT-ja in ker fotografiranje in snemanje, obdelava in priprava multimedijskih vsebin postaja del vsakdana naših učencev, način beleženja njihovih dogodkov in spominov, jim želimo približati čudoviti svet narave in zapuščino naših prednikov skozi fotografski ali video objektiv.
Skupaj z nami
Osrednja tema: Okolje
Nosilec: Osnovna šola in vrtec Sveta Trojica
Namen projekta je sodelovanje, povezovanje in medsebojno učenje. Skupaj smo močnejši. Skupaj smo pametnejši. Skupaj smo bogatejši.
Večerja
Osrednja tema: Zdrav način življenja
Nosilec: GRM Novo mesto, Srednja šola za gostinstvo in turizem
Želimo spodbuditi mladostnike, da pri pripravi Večerje strpno sodelujejo, spoznavajo kulinarično dediščino razl. skupin, se zavedajo okoljskih problemov, ki se pojavljajo pri pridelavi hrane, in iščejo možnosti reševanja le-teh.